Made by Lucian
Breaking News
Home / Fără categorie / Calendar inscrieri invatamant primar 2015

Calendar inscrieri invatamant primar 2015

Validarea cererii tip de înscriere este obligatorie și se face la unitatea de învățământ la care părintele dorește înscrierea. Validarea cererii constă în compararea datelor trecute pe cerere cu documentele depuse de părinte, tipărirea, verificarea și semnarea de către părinte a fișei tipărite.

Procesul de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare se desfăşoară în acest an între 23 februarie şi 13 martie.

 

Calendarul înscrierii în clasa pregătitoare

 

CINE SE POATE ÎNSCRIE ÎN CLASA PREGĂTITOARE?

Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2015 inclusiv au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare.

Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2015 inclusiv pot să-și înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

În data de 16 februarie vor fi afişate, la fiecare unitate de învăţământ, inclusiv pe site-ul acestora, dacă există, şi pe site-ul inspectoratului Şcolar Judeţean, circumscripţiile şcolare şi planul de şcolarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate.

Totodată, în intervalul 16 şi 27 februarie, vor fi organizate în şcoli întâlniri pentru informarea şi consilierea părinţilor copiilor de grădiniţă care vor fi cuprinşi, în anul şcolar 2015-2016, în învăţământul primar. În perioada 18-26 februarie, va fi organizată în şcoli Ziua Porţilor Deschise, în care părinţii şi copiii pot vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare şi pot purta discuţii cu personalul unităţii de învăţământ.

CARE SUNT ACTELE NECESARE PENTRU ÎNSCRIERE?
• Cerere-tip de înscriere
• Copie şi original după actul de identitate al părintelui/tutorelui legal
• Copie şi original al certificatului de naştere al copilului
• Documentul care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare/clasei I (acolo unde este cazul).
• Alte documente care să ateste îndeplinirea criteriilor generale şi/sau specifice (acolo unde este cazul).

După completarea cererilor, pe 20 şi 21 martie vor fi afişate listele cu elevii înmatriculaţi, locurile rămase libere şi copiii neînscrişi după prima etapă.
Locurile rămase libere după prima etapă şi procedura de repartizare în cea de-a doua etapă de înscriere vor fi afişate, la unităţile de învăţământ şi pe site-ul ISJ, pe 23 martie.

Cererile de înscriere, în cea de-a doua etapă, vor fi depuse la secretariatul şcolii în perioada 24 martie – 3 aprilie. Listele finale cu numele copiilor înscrişi în clasa pregătitoare vor fi afişate pe 10 aprilie.

Cererile părinţilor care nu au reuşit să îşi înscrie copiii în nici una din etape sau orice altă problemă apărută în procesul de înscriere vor fi înaintate către ISJ şi soluţionate în perioada 14-17 aprilie.

Check Also

Bacalaureat 2021

Informații Bacalaureat 2021 EDU.RO -aici Vizualizari 181

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Liceul Tehnologic ¨Nicolae Bălcescu¨ Flămânzi